fredag 24 augusti 2012

Teriyaki-kyckling

Alltså. Ibland snöar jag in på något. Igår åt vi wok chicken cashew. Då ploppade ett gammal favoritrecept upp i huvudet, och det fick bli kvällens fredagsmys. En slags teriyaki-kyckling, väldigt "svensk" variant med cashewnötter. Inte alls särskilt autentisk. Men väldigt väldigt god!

Teriyaki-kyckling
2 pers + 2-3 lunchlådor

3-4 kycklingfiléer
salt
peppar

1-2 nävar cashewnötter

2,5 dl mellangrädde eller matgrädde eller grädde+mjölk
2,5 dl creme fraiche
2 (eller 4-5? :D) tsk sambal oelek
2 (eller 3-4?) pressade vitlöksklyftor
0,5 flaska teriyaki-sås (jag använder oftast Santa Marias Teriyaki Sauce, 300 ml)

Värm ugnen till 200 grader.

Dela kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra lite.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda sås-ingredienserna och häll över kycklingen.
Strö över nötterna.
Skjutsa in i ugnen i ca 35-40 min.

Servera med ris och en rejäl sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar