söndag 18 mars 2012

Hrm..

Ok. Inte en rad, inte ett ord sedan 26 feb. Hahaha, det är 18 mars idag. Det här är inte likt mig.

Jag har inte slutat äta, men det har inte varit några kulinariska utsvävningar värda att plita ihop något om i mitt tyckte på sistone. Det har varit väldigt mycket vardag, övertiderna på jobbet har börjat öka igen efter en tids lugn, det har varit mat av typen standardrätterna-som-går-snabbt-att-fixa-på-rutin.

Och jag vill inte se bloggen som ett måste. Jag har ett liv och det ska levas. Och det är ju livet som ska inspirera till bloggande - och de där upplevelserna som inspirerar har det var tunnsått med på sistone. Kanske lider av en släng vårdepression eller nåt, vad vet jag. Inte så att jag känner mig överdrivet nedstämd men energidepåerna känns små.

Men. Ni eventuella läsare ska i alla fall få en statusuppdatering:

Projektet att öka fiskintaget i detta hushåll har lyckats över förväntan! Vi käkar fisk minst en gång i veckan och det blir ofta minst en fisk-matlåda till mig - så i praktiken käkar jag fisk kanske 2-3 gånger i veckan. Och tycker det är helt ok! Jag har kommit fram till insikten att lax är överreklamerat - det är vit fisk som är the shit. Torsk! Sej! Hoki! Rör ihop en sås, hacka lite grönsaker, lägg fisken i en form och slå över sås och grönsaker och så in i ugnen med hela rasket, koka potatis till medan fisken göttar till sig i ugnen. Så himla enkelt, och hittills oftast gott. Och alltid en matlåda över.

Mitt andra pågående projekt - att införliva mer rörelse och motion och minska mitt kroppsomfång - börjar också ge resultat. Jag är numer ute och powerwalkar nästan varje kväll efter jobb och middag, och är stolt över att jag lyckats få till den nyttiga rutinen. Jag skulle inte må dåligt av lite styrketräning, men jag ser med glädje på de resultat som redan märks och syns. Jag orkar mer, jag känner mig fastare - och igår köpte jag jeans i en storlek mindre än jag brukar. Tjohoo! Två par åkte med i shoppingkassen. Deluxe!

Och den senaste veckan har jag lyckats vända runt den tynande tillvaro mitt sociala liv fört på sistone också. Ja, inte bara bloggen blir lidande för att jobbet tar mer tid i anspråk och energin tryter. Jag minns knappt den senaste kompisfikan jag tog, det kan ha varit med exkollega E innan jul? Tacosmåndagarna har uteblivit på sistone då familjen i sällskapet utökats med ännu en knodd och ska landa i rutiner och vardag igen. Och, sorgligt nog, det där är nog mitt sociala liv nu om man bortser från diverse familje-event.

Men! Ljusning finns på sociala sidan, som sagt. I tisdags begav jag och N oss ut på gemensam powerwalk - och bokade tisdagskvällar framöver för en fortsatt rutin av detta slag. Och igår samlades tacogänget hemma hos hr G utanför stan och monsterfikade i flera timmar - alldeles för mycket kakor och bullar och semlor men väldigt mysigt.

Så. Det känns som att jag börjar vara på G igen. Vem vet - snart kanske lusten att laga god mat och baka infinner sig igen också. Nästa helg kommer mamma och pappa på middag (uppskjutet gång på gång sen över en månad tillbaka pga sjukdomar och andra bokningar - det är sjukt hur svårt det är att bjuda in mina föräldrar och hitta en gemensamt ledig helg för detta) så jag ska planera något trevligt i matväg till det. Det kanske blir det förlösande för matinspirationen...?

Nu ska vi fara och fira J:s mormors 74-årsdag. Kommer bergis bli groteskt mycket fika idag också. Måste nog ut och gå ikväll igen, en rejäl runda.... ;)


1 kommentar:

  1. tips till fisken - blanda 1 kartong krossade tomater med en skvätt grädde (ja bara en ytteskvätt typ 2 msk) däng i salt, peppar och chilli och en jädrans massa fryst dill. häll över fisken och skjuts in i ugnen... sååååå gott! speciellt till vitfisk.

    till lax gör jag en röra på tinad o urkramad bladspenat, lite mer grädde än ovan och salt o peppar och chili (mycket chili här hos oss!)är jag på humör blir det lite riven citron i också - lägg i botten på en form. lägg lax ovanpå och sedan som le grande finale - toppa med riven parmesan... mums!

    SvaraRadera