lördag 23 juni 2012

Somrig efterrätt

Jordgubbar är väl det midsomrigaste som finns. Och egentligen "ska" man väl käka jordgubbstårta på midsommar också. Det gjorde dock inte vi. Kändes onödigt på två personer... så istället gjorde vi en "man tager vad man haver"-efterrätt med somriga ingredienser.

Midsommar-efterrätt

God vaniljglass
Skivade färska jordgubbar, som fått "marinera" lite med limejuice och lite socker
En näve mandelbiskvier
Lite rabarberkräm (ett par fina stjälkar rabarber, som man skivat ner i en kastrull, häll på lite socker efter smak (jag gillar när det fortfarande är surt), vatten så det precis täckte och lite citronsaft, koka upp och rör ner lite potatismjöl utskakat i vatten så det tjocknar till sig. Vi kryddade även med vaniljpulver och liiite lite kardemumma)

Varva ingredienserna i fina skålar, servera med långa skedar.

Blev tyvärr inga foton, men gott var det! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar