söndag 27 maj 2012

Kyckling med italienska smaker

Igår var det ESC-final. Vi hade inviterat ett par icke-ESC-fantaster på middag med efterföljande finaltittning, och bjöd på kyckling med italienska smaker, klyftpotatis, sallad och pecorino-kräm. Gästerna hade med sig en av de godaste rabarberpajer jag ätit till dessert. Till detta ett helt ok rödvin, italienska Briccotondo - värt en rekommendation faktiskt!

Kyckling med italienska smaker

1 kg kycklingfiléer, delade i jämnstora bitar
Salt, peppar
Basilikablad efter smak
Vitlök efter smak
Riven pecorino-ost
Rivet citronskal
Ett par nypor torkade chiliflakes
Minitomater

Förstek kycklingbitarna, krydda med salt och peppar.
Lägg över dem i en ugnsform.
Strimla basilikablad, grovhacka vitlöksklyftor , strö över allt över kycklingbitarna tillsammans med rivet citronskal och liiiite chili.
Toppa med den rivna osten.
In i ugn tillsammans med klyftpotatis, låt alltsammans gå klart (ca en halvtimme, 200 grader).
Hade säkert kunnat stoppa med oliver också, men där stoppade J som inte är förtjust i såna....


Pecorinokräm

Creme Fraiche
Riven pecorino-ost efter smak
Salt, peppar

Blanda ihop allt, smaka av och stoppa in i kylen tills allt är klart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar