torsdag 17 maj 2012

Lyxtorsdagspasta

Ok. Jag försöker äta mindre pasta och kolhydrater. Men ikväll blev det ändå pasta. Det är ju lyxtorsdag - ledig torsdag! Foto hanns inte med då vi var hungriga och ville inta maten medan denvar varm. Och sen var det kanske inte världens mest fotogeniska måltid, men god var den!

Tortellini med kyckling, soltorkad tomat och hemodlade örtkryddor

Ingredienser
Färska tortellini, gärna med fyllning av soltorkad tomat eller nån ost
1-2 kycklingfiléer (vi körde 3-4 innerfiléer, var vad som fanns i frysen) i mindre bitar
salt, peppar
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 soltorkade tomater i olja, upphackade i småbitar
0,5 liten rödlök hackad i små små bitar
5-6 nyskördade basilikablad, finstrimlade
6-8 nyskördade oreganoblad, finstrimlade
mer peppar
en slatt grädde + mjölk
lite riven ost

Koka upp vattnet till pastakokningen.
Hetta upp en djupare stekpanna och klicka i lite smör och lite olja från burken med soltorkad tomat.
Salta och peppra kyclingbitarna, stek dem.
När de börjar bli genomstekta, pressa över vitlöksklyftan och strössla över rödlökshacket. Sänk termperaturen i stekpannan.
Ungefär nu bör vattnet koka för fullt, salta det och häll i pastan. Koka enligt anvisningarna på förpackningen, våra skulle koka i 3-4 minuter och det är ungefär den tid som återstår. :)
Strö örthacket över stekpannans innehåll, och slå över gräddmjölken.
Smaka av med salt och peppar.
När pastan kokat klart, så av vattnet och låt ånga av kort.
Strö under tiden lite riven ost i såsen i stekpannan, och slå sen i pastan direkt i stekpannan.
Vänd runt lite, lägg sedan upp på varma tallrikar.
Dekorera med ett par basilikablad och servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar