söndag 8 januari 2012

Tacosmåndagar

Jag och mina kompisar har ett sällskap.

Syftet är att träffas varje måndag, umgås och ha roligt. Och tillbereda och inta tacos tillsammans. Fler regler finns inte. En enkel och trevlig rutin, bara. Vi får till det där regelbundna umgänget som bildar kittet i en solid vänskapsrelation. Sånt där som inte alltid hinns med kanske, om man lever ett vuxet liv med jobb och en massa måsten. Men som ändå ger en guldkant på veckostarten.

Vi har hållit på i flera år. Förr började vi med matberedning nån gång mellan åtta och halv nio, för att vara klara lagom tills CSI började (måndagar kl 21). Så var det när jag gled in i klubben - obduktions-tv och tacos. Alltid hemma hos samma par - de enda av oss som hade gott om utrymme hemma på den tiden.

Folk flyttar, nya tillkommer. Rutiner ändras över tiden. En del föds in i gemenskapen, och vi andra blir mer och mer vuxna.

Numer turas vi om att ha gästabud hemma på måndagkvällarna. Värden handlar och står för utrymme, men alla hjälps fortfarande åt med matlagning (i större eller mindre utsträckning) ch sällskapas. Vi är numer fem (och en halv!) stycken fasta medlemmar, en sjätte är en bulle i ugnen och det finns även två respektive som deltar de gånger vi är hemma i det hushållet (min sambo är en av dem - han är med var femte gång och har övriga måndagskvällar "fria" för egen lek).

Vi ser inte längre på CSI. Vi äter (numer tacos och även en efterrätt, som varierar från vecka till vecka och är upp till värden att planera), pratar, leker med barn (=den halva medlemmen, 1,5 år gammal!) och spelar kanske något spel. Vi börjar tidigare på måndagkvällarna, och försöker samlas redan vid 18-tiden eller så snart vi kan efter respektives jobb.

Folk brukar skratta när jag berättar för dem om vår tradition. Sedan blir de ofta lite avundsjuka - det är en förbaskat bra rutiniserad form av umgänge vänner emellan. Måndagar lämpar sig också bra för våra seanser, då folk sällan planerar saker på måndagskvällar och för att de flesta tycker det är trevligt att ha något att se fram emot - måndagar är annars rätt tråkiga dagar.

Jag själv är väldigt nöjd. Mina tacoskompisar är väldigt bra kompisar. Och även om man har en dålig dag, så brukar det känns väldigt väldigt bra att träffas. Avslappnat och trevligt.

Frågor på det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar